Kvinnor är klokare än män

En undersökning av fördelningen av Sverige Demokraternas väljare har gjorts, se di.se :Så ser SD-väljaren ut

Det ser ut ungefär som man kan förvänta sig. Lågutbildade män på landbygden är den grupp där SD har störst stöd, och som mest i vackra Skåne utanför Malmö – Lund. I Stockholm är stödet betydligt lägre.

Intressant att konstatera är också att om kvinnorna bestämde fördelningen i Sveriges Riksdag skulle SD hamna utanför. Det verkar som att kvinnor är bättre på att se komplexa samband och genomskåda SD:s enkla retorik som går ut på att om bara invandringen var lägre hade Sverige stått starkare. Detta som går rakt på tvärs mot det jag uppfattar som svenskt, dvs öppenhet, tolerans, flexibilitet, hög tillit mellan människor och frihet från religiösa bojor.  Motsatsen till dessa svenska kännetecken hittar man tex i Saudi Arabien och med SD vid makten hade Sverige varit lite mer likt detta land, vilket verkligen känns ironiskt.

Annonser

En tanke på “Kvinnor är klokare än män

  1. Minst sagt ironiskt. Sverige är Sverige på grund av hur det ser ut och sett ut historiskt sett. Det största hotet mot Sverige och det Svenska är SD och liktänkande grupper som i grunden vill förändra det svenska Sverige till en påhittad och konstruerad svenskhet. Titta bara på folkdräkten Jimmie stoltserar med i riksdagen varje år. Hittades på på 1980-talet. Väldigt svenskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.