SD är ägda

SD har haft två budgetar att ta ställning till, som vad gäller kostnader kopplade till invandring är likvärdiga. Ändå väljer SD att stödja den ena budgeten. Detta beror på att SD i själva verket är stödparti till Alliansen, och lika lite vågmästarparti som Miljöpartiet.

Grattis alliansen, nu kan ni formera ett regeringsalternativ utan att ta hänsyn till eventuella åsikter från SD, då det är klart att SD ändå inte kommer att ge sitt stöd till det andra blocket. Alliansen äger SD och allt prat om ”sjuklövern” som alltid varit rent struntprat kan bytas ut mot det mer korrekta ”femklövern”.

Att SD skyller på att Miljöpartiet ingår i regeringen ska ses som det som det är, nämligen ett sätt att försöka flytta fokus från det faktum att SD är ett stödparti till Alliansen.

Annonser

5 tankar om “SD är ägda

 1. Nja, avpixlat skriver; ”Enligt Karlsson är SD inte främmande för att även fälla en alliansregering som upprätthåller samma slags politik och migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet”. Så, jag tror inte det…

  • 1) Nu säger SD att de ska rösta för Alliansens budget. Det är inte att fälla en regering, det är att stödja en, även om just denna regering inte för tillfället har makten. Men det är bara att Löfven avgår och Alliansen vaskar fram en statsminister. SD kan inte fälla en sådan regering i detta läge.

   2) Detta är egentligen samma visa som vid förra valet, där Björn Söder klart och tydligt deklarerade att de aldrig skulle stödja Mona Sahlin. Åkesson sa förstås till honom att vara tyst, och det är han nu också.

 2. Du glömmer som nästan alla att Sahlin var en stor påk i ögat på många av oss. Jag röstade inte på Alliansen 2010 men Reinfeldt hade då inte blivit heeelt galen och många lär ha blivit Moderater tack vara Olhy och Sahlin. SD har nu över 13%. Spelplanen ändras även om jag antar att SDs ledning är mer för moderaterna.+

  • Jag har nog andra referenser än du, för jag förstår inte vad din poäng är. Du får gärna utveckla om du vill.

   Att SD inte skulle föredra en röd regering framför en blå om båda har liknande politik för invandring känns ändå ganska uppenbart, vilket jag anser de visat tydligt än en gång med sitt uttalande igår. Och eftersom ingen känner sig tvingad att lyssna på SD är en röst på SD i praktiken en röst på en blå minoritetsregering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.