Tre fel och inget rätt

Två fel gör inte ett rätt. Inte ens tre fel gör ett rätt, och att utlysa nyval är det senaste felet Löfven gör. Felen är i ordning:

  1. På valnatten utropar sig de rödgröna som segrare trots att de fem blå partierna (sd, m, fp, c och kd) fått en majoritet i Riksdagen.
  2. Löfven accepterar statsministerposten och bildar en regering utan stöd i Riksdagen.
  3. Löfven utlyser nyval istället för att acceptera att de blå vunnit valet, och helt enkelt lämna över stafettpinnen till Moderaterna.

Antar att Löfven eller annat folk i hans parti tror sig ha en chans mot det blå blocket i ett kommande val. Inget kunde väl vara mer fel. Den enda effekt som kommer uppnås är att SD kommer att ha mer inflytande än de skulle haft om Moderaterna fått ta över direkt och regerat med SD:s redan givna stöd.

Det är högst osympatiskt med politiker som väljer att göra sådant de tror är bra för det egna partiet istället för det som är bra för Sverige. Speciellt när det inte ens är bra för det egna partiet utan bara dumt.

Annonser

4 tankar om “Tre fel och inget rätt

    • Jag tror faktiskt att Moderaterna hade kunnat tänka sig att regera med SD:s passiva stöd utan ett nyval och utan utökat inflytande för SD. Fällan gillrades av SD, det var liten chans att det skulle lyckas, men det gjorde det. Nu blir det nyval och SD är de enda som vinner på det. Oavsett hur deras valresultat utvecklas har SD ett bättre förhandlingsläge efter ett nyval än vad de har nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.