SD: Sverige Destruerarna

Vad är det egentligen för problem med SD, de vill ju bara begränsa antalet nya invandrare, eller?

Nej, grunden i SD ligger i rasismen och exkluderande nationalism. Politiken som SD utformar syftar hela tiden till att ge utlopp för rasistiska idéer. När ett spår inom politiken identifieras som tydligt rasistiskt skiftar partiet fokus och tar fram en annan politik som inte är lika uppenbar men som syftar till samma målsättning, att bejaka motsättningar mellan folkgrupper.

Det sorgliga är att politiken är självförverkligande. När motsättningar byggs upp mellan folkgrupper skapas problem som inte fanns tidigare och SD kan säga att de haft rätt hela tiden. Och det faktum att SD inte har makt i Riksdagen spelar mindre roll när det gäller detta. I takt med att SD skördar politiska framgångar blir den våldsamma svansen mer aktiv i sitt arbete med att få vissa människor i Sverige att känna sig ovälkomna.

I sitt arbete förstör SD tillit mellan människor som bor i Sverige, en central del av Sveriges kultur destrueras, den kultur man låtsas värna om.

Annonser

12 tankar om “SD: Sverige Destruerarna

 1. Din tes tycks vara att splittringen i samhället inte hade funnits utan SD. Det antagandet tvivlar jag på.

  Jag har arbetat över hela Sverige i unga år som dörrförsäljare. Då har jag besökt i princip alla utanförskapsområden i Skåne såväl som i Norrland. Jag skulle vilja påstå att motsättningarna vi ser nu är en reaktion på den ansvarslösa invandrings- och integrationspolitiken samt att den inte får diskuteras.

  SD ärver problemen som de andra partierna skapat. Jag har länge misstänkt att ”Öppna era hjärtan” talet var ett sätt att placera ansvaret på framtida. Sen kommer svenskar i framtiden minnas hur underbart det var på Reinfeldt och Borg tiden trots att de skapade problemen via MP uppgörelsen.

  • Detta handlar inte främst om vad SD gör utan det sätt som detta riksdagsparti legitimerar rasismen. Alla vet att många i SD är rasister och att de kan sitta i riksdagen gör att många tycker att rasism är OK. Märker i min omgivning hur människor mer och mer ser människor från andra länder som ”de andra”, fastän de ibland har mer gemensamt med vissa av dem än med andra svenskar.

   De problem du nämner kan förklaras på många andra sätt också, tex underklass eller låg utbildning. Saker som är möjligt för ett samhälle att göra något åt om viljan finns. Håller annars med om att integrationspolitiken varit mycket misslyckad på många sätt. Så som jag ser det främst pga rasistiska, fega, oupplysta och ofokuserade tendenser.

   Sen måste jag kommentera sidan du länkar till och det ser ut som just den typ av propaganda som får människor att ta till sig rasistiska idéer. Det är märkligt att man kan hitta så mycket energi till att riva ner och förstöra istället för att bygga.

 2. Iom. att Sverigedemokraterna är det enda partiet som inte är för den nuvarande invandringspolitiken hade det varit konstigt om det inte fanns fler rasister i det partiet. Jag förstår fortfarande inte hur det är relevant för majoriteten? Ungefär som att skuldbelägga alla muslimer för att det finns fler extremister inom Islam än Kristendomen.

  Eftersom invandringen är såpass extrem och lär vara det i fortsättningen kommer motsättningarna öka därför att vissa kommer känna sig hotade av att det finns en ökande mängd människor från andra kulturer med olika värderingar i samma land. Det kommer öka motsättningarna och hatet framöver.

  Jag är inte helsvensk, varför skulle jag bedriva rasistisk propaganda mot mig själv?

  • Jag skrev mitt inlägg för att upplysa de som inte är rasister men ändå röstar på SD vilken effekt de kan vänta sig av sitt handlande. SD är för övrigt indirekt ett av skälen till att integrationspolitiken inte styrs upp av de andra partierna, och jag har inte sett en enda bra integrationsidé från SD. Och om det finns en så har de hunnit leverera 10 som bär åt skogen för att lyckas klämma ur sig den av ren tur.

   Invandringen är inte extrem. Det är krigen som är extrema, för de som drabbas. Precis som 2:a världskriget var extremt.

   Det är en ideologisk uppfattning att människor från olika länder måste hata varandra. Inte ett faktum.

   Om du är helsvensk eller inte är helt irrelevant då det finns fler rasister som inte är svenskar än rasister som är svenskar (eftersom de allra flesta människor på jorden inte är svenskar). Du får själv redovisa motiven för det du skriver. Vad du skriver är däremot inte svårt att se.

   • Krigen som är extrema, ja förvisso men hur många flyr direkt från kriget?

    http://www.migrationsverket.se/download/18.5e83388f141c129ba6313943/1400506277636/tab1.pdf

    -Vi har inga krav på legitimation
    -Alla som säger sig vara ifrån Syrien får PUT
    -Sverige tar emot 20% av EU:s asylsökande

    Att detta leder till att vi tar emot människor som inte är flyktingar och att Sveriges rykte som ”die dumme Schweden” sprider sig som en löpeld är inget konstigt.

    Är det inte bättre att vi hjälper de som verkligen behöver hjälp istället för 25 åriga ”flyktingbarn”?

   • Att jämföra med övriga EU:s ”extrema” flyktingpolitik ger jag inget för.

    Jag ser inget extremt med siffrorna i PDF:en heller. Att gå tillbaka till någon slags Östtyskland-politik med stängda gränser känns väldigt underligt. Jag uppskattar för övrigt själv möjligheten att tex bosätta mig i Spanien under några år om jag skulle vilja det.

 3. Om vi är de enda som särskiljer sig kan man med fog säga att vi är extrema och inte de andra.

  Du menar alltså att gränserna antingen är vidöppna eller stängda à la Östtyskland? Mycket märkligt resonemang som du förvisso inte är ensam om.

  Visst är det underbart att kunna bosätta dig i Spanien men det handlar ju inte om dina möjligheter att göra det.

  Det handlar om att människor överallt i världen får nys om att I Sverige delas det ut pass på löpande band och att alla får uppehållstillstånd och bidrag här så länge du har en bra snyfthistoria.

  Självklart ska folk få hjälp men ska folk som ljuger och låtsas också få hjälp?

  Kan vi inte låta FN göra en bedömningen av vilka som är mest skyddsbehövande istället för att migränverket ger PUT till stenrika Syrier som åker privatjet från Beirut?

  • ”Om vi är de enda som särskiljer sig kan man med fog säga att vi är extrema och inte de andra.” Nej, detta är bara SD jargong som syftar till att dra fokus från partiets egen extrema bakgrund

   Att jag kan flytta till Spanien är högst relevant med tanke på att du länkade till statistik från migrationsverket där de som flyttar hit från Spanien finns med.

   Vi kan inte göra något efter SD:s agenda. Inte om vi vill att det ska bli bättre i alla fall. Invandring måste hanteras på andra sätt för att säkerställa att situationen inte förvärras. Tänk dig att sätta Björn Söder vid gränsen. Hade inte blivit så lyckat. Vi vill ju inte ha det där snacket om ”dumme Schweden”.

 4. ”Politiken som SD utformar syftar hela tiden till att ge utlopp för rasistiska idéer” Vad är det för raistiskt at vilja ha i stort samma invandrings politik som t ex Danmark ? Eller att återinföra värnplikten och lägga mer pengar på försvaret ? Eller anser du likt Arnstad och Löfven att hela Europa utom Sverige står för neofascistisk immigrationspolitik ?
  Motsättningar mellan folkgrupper i Sverige är tex mellan muslimer och judar i Malmö. Mellan kurder och afrikaner i Malmö (en afrikan med barn misshandslades av en kurdmobb i ett kurdområde mitt på dagen utan att någon vågade vittna), I Rosengård et c i Malmö har för enkelhetens skull socialförvaltningen i stort placerat varje etnisk minoritet i sitt kvarter (afrikanen i det kurdiska kvarteret var ett misstag) . Det är något som finns i alla multikulturella samhällen (utom i överklassen där, enkelt nog, pengar slår allt). Att skylla just SD för denna univerisella erfarenhet är väl ändå att tillskriva SD superkrafter.
  Jaså SD får olika etniska grupper att känna sig ovälkomna ? Är det SD:s fel att helsvenska TV-team blir utkörda från Rinkeby ? Är det därför svensk polis är ovälkomna och undviker 55 (?) utanförskapsområden i Sverige ?
  SD:s behandling av ”den våldsamma svansen” med nolltolerans och snabba uteslutningar mot rasism och högerextremism saknar vad jag vet motstycke i alla andra partier.
  SD.s bakgrund : Fullståndigt rumsrena Vänsterpartiets bakgrund är i stort minst 40 års blind lojlaitet mot och betalning från massmördarpartiet SUKP (inluderande några års lojalitet också med NSDAP) Själv vet jag ej, men möjligen hade embryot till SD några fula anknytningar under några år i dess barndom. Varför det är relevant idag förstår jag ej..

  • ”Vad är det för raistiskt at vilja ha i stort samma invandrings politik som t ex Danmark ?”

   Nej, i Danmark finns ju inga rasister, eller?

   ”Det är något som finns i alla multikulturella samhällen (utom i överklassen där, enkelt nog, pengar slår allt)”

   Här är du något på spåren. Vad kan det egentligen bero på att det funkar så bra när folk har det bra?

   ”SD:s behandling av “den våldsamma svansen” med nolltolerans och snabba uteslutningar mot rasism och högerextremism saknar vad jag vet motstycke i alla andra partier.”

   Ja, varför är det så få av de andra partierna som har en våldsam svans. Tål att tänka på.

   Sen är det skönt att du drar till med lite what-about-ism på slutet. Fint försvar för att bete sig illa. Skönt att någon annan skulle kunna vara ännu värre.

   Faktum kvarstår. SD har inga lösningar. De pekar på problem som vilken femåring som helst skulle kunna identifiera. Sedan tycker de att någon annan ska fixa problemet och har inga egna lösningar. Du tog inte upp en enda lösning i din text. Nu finns det mycket som tyder på att det ur SD:s framgångar också uppstår ett ännu mer rasistiskt parti. Det blir sämre. Rösta inte på SD om du vill att det ska bli bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.